Welkom bij Podologie Eeckhout

Medische voetverzorging

Bij Podologie Eeckhout kan je terecht voor medische voetverzorging. Dit kan preventief, om latere problemen te voorkomen of curatief, om huidige klachten aan te pakken.
De meest voorkomende klachten in de praktijk zijn huid- en nagelaandoeningen.
Huid- en nagelaandoeningen zijn ruime begrippen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen:

Overtollige eeltvorming

Eeltvorming is een frequent voorkomend voetprobleem. Eelt kan ontstaan door overmatige druk of wrijving. Wanneer de eeltlaag te dik wordt, kan dit klachten veroorzaken. Door het eelt pijnloos te verwijderen met een bistouri mesje (eeltmesje), verdwijnen de klachten.

Likdoorns of eksterogen

Likdoorns ontstaan door een combinatie van eeltvorming en een vergrote druk op deze plaats. Het eelt gaat naar binnen groeien. Hierdoor ontstaan klachten bij het stappen of is er een scherpe, stekende drukpijn voelbaar. Met behulp van een mesje en freesje verwijderen we het naar binnen gegroeid eelt.

Nagelproblematiek

Verdikte kalknagels en schimmelnagels zijn de meest frequent voorkomende vormen van nagelproblematiek. Vaak zijn de nagels dan te dik en hard, waardoor knippen met een basis nagelschaar niet meer mogelijk is. Dit veroorzaakt pijnlijke nagels of pijn bij het dragen van schoenen. De podoloog knipt de nagels en maakt ze dunner om verdere problemen te voorkomen.

Ingegroeide teennagels

Ingegroeide teennagels zijn een vaak gezien probleem in de praktijk. De oorzaak is meestal te wijten aan het foutief knippen van de teennagel. Hierdoor blijft aan de binnen- of buitenrand van de nagel een scherp hoekje aanwezig dat in de huid gaat groeien. Vervolgens kan dit hoekje bij het groeien pijn en ontsteking veroorzaken. De podoloog haalt zorgvuldig het scherpe stukje nagel weg, geeft tips over hoe je best je teennagels knipt. Nadien volgt hij je verder op om recidiverende klachten te voorkomen. Ter preventie van ingroeiende teennagels, kan bij kromme of tunnelvormige nagels een nagelbeugel aangemeten worden.

Silicone orthesen

Silicone orthesen worden op maat gemaakt. Deze kunnen aangemeten worden bij hamertenen, klauwtenen of tenen die over elkaar groeien. Drukpunten die ontstaan door scheefstand kunnen met een silicone orthese verholpen worden. De orthese zorgt dat de meest optimale positie van de teen bekomen wordt. De orthese wordt gemakkelijk gedragen aan de voet en in de schoen.

Regel een afspraak

Klik hieronder om een afspraak in de plannen in de podologie in Oosterzele.

Afspraak boeken